Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Transanatolia 2022

WhatsApp Image 2022-08-04 at 08.55.55.jpeg

Anadolu’nun kadim topraklarında yarışacak sporcular sırasıyla Hatay’dan başlayarak Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Aksaray, Konya, Ankara il sınırlarından geçerek Eskişehir’de finishi görecek. Toplam 16 il sınırından geçecek yarışın yaklaşık kilometresi ise 2.500 km.

TransAnatolia Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED’in izni ve Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı TGA’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.
harita.png

Transanatolia Hatay Rallisi’nin 20 Ağustos 2022 tarihinde Hatay ili Antakya Merkezinde seremonik başlama töreni ile başlayıp, 21 Ağustos 2022 tarihinde İlimiz Samandağ ilçesi Şahlan Kaya mevkiinden başlayarak 122 km sonra Belen ilçesi Böğürtlen Mahallesinde sona ereceği, ikinci özel etabın Hassa ilçesi Dedemli Mahallesinde başlayarak Çardak yaylası üzerinden yayla ve orman yolları ile devam edilerek ekte yer alan 131 numaralı noktadan sonra Dörtyol ilçesi sınırlarına gireceği ve 139 numaralı noktadan sonra Osmaniye il sınırına geçerek devam edecektir.